Formula Student Hungary verseny lesz a hétvégén

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Formula Student Hungary konstrukciós versenyt, amelyen mérnökhallgatók versenyeznek saját maguk által épített járműveikkel. A csapatok ezúttal nem a Győr-Gönyű Nemzetközi Kikötőben, hanem a győri Széchenyi István Egyetem területén kialakított pályán versenyeznek vasárnapig – mondta a szervező XMeditor Kft. ügyvezető tulajdonosa pénteken Győrben sajtótájékoztatón.

Pintér-Péntek Imre hangsúlyozta: nincs a világon még egy olyan Formula Student verseny, amelyet városban rendeznek. A megméretésre 16 ország 39 csapata nevezett, Magyarországról négy.
Szombaton a csapatok a gyorsulási versenyen mérik össze tudásukat, vasárnap pedig 22 kilométert kell megtenniük elektromotorokkal vagy belső égésű motorokkal felszerelt járműveikkel. Utóbbi versenyszámban egyebek mellett az üzemanyag- takarékosságot, az időt és az állóképességet is vizsgálják.
Az idei versenyben 13 csapat elektromos motorral felszerelt járművel nevezett.
A 2010-ben első alkalommal rendezett versenyen hat országból 11 csapat állt rajthoz, 2012-ben pedig már az elektromos meghajtású motorral felszerelt járművek is a rajtkőhöz állhattak.
A Formula Student egy nyitott vezetőfülkés autós versenysorozat, amely során a csapatok maguk építik meg járműveiket. A konstruktőri verseny hangsúlya elsősorban az alkalmazott módszereken, a felhasznált technikákon, a csapatmunkán és a statikus versenyszámok során az előadásmódon van.
A felsőoktatási intézmények hallgatói számára először az Amerikai Egyesült Államokban rendeztek Formula Student versenyt 1981-ben, hat csapat részvételével. Az elmúlt években Észak-Amerika mellett Dél-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában és Európában is szerveznek versenyeket.
Európában egyebek mellett az angliai Silverstone-ban, a németországi Hockenheimben, az ausztriai Spielbergben és az olaszországi Fioranóban rendeznek versenyeket a győri mellett.

 

admin Rovatok:: , , , Olvassa 14724 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728