Veszélyes anyagot szállító járműveket ellenőrzött a katasztrófavédelem

Az ellenőrzött 803 veszélyes anyagot szállító gépjármű mintegy 10 százalékánál tártak fel valamilyen hibát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) őszi úgynevezett DISASTER 2017. ADR II. akciója alatt, amelyet szeptember 26. és 28. között tartottak az ország 137 pontján – közölte pénteken az OKF a honlapján.

Az ellenőrzéssorozat az OKF koordinálásával, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a területileg illetékes közlekedési hatóságok és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal részvételével zajlott.
A művelet elsődleges célja a közúti közlekedés biztonságának növelése mellett az illegális veszélyes szállítmányok felderítése, a rejtett vagy szabálytalan szállítás feltárása volt. A fix ellenőrzési pontokon és a húsz járőröző csoport által 3853 járművet ellenőriztek a három nap alatt.
A közlemény szerint 84 szabálytalanságot tártak fel. Húsz esetben a jármű visszatartására is szükség volt, 18 esetben pedig bírságot szabtak ki. A többi szabálytalanság esetében közigazgatási hatósági eljárás indult.
Az ellenőrzött járművek összesen több mint 7,5 millió kilogrammnyi és egymillió liternyi veszélyes árut szállítottak.
A legtöbb hibát a fuvarokmányok hiányos vezetése, a rakományok nem megfelelő rögzítése jelentette, és gyakran hiányoztak vagy nem voltak megfelelőek a tűzoltókészülékek. Problémát okozott a járművek, a küldeménydarabok nem szabályos jelölése, “bárcázása”, valamint a járművezetők oktatási bizonyítványának hiánya is.
A társhatóságok együttesen 352 esetben intézkedtek, egyebek mellett azért, mert a sofőrök nem tartották be a pihenőidőt, és más közlekedési szabálysértéseket is megállapítottak – írta az OKF.

 

admin Rovatok:: , Olvassa 14714 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728