Időjárás-jelentés

Időjárási helyzet Európában:
A Pireneusi-félszigettől a Kárpát-medencén át egészen az Uralig magasnyomású zóna húzódik. A déli, délnyugati területeken napos az idő, a Földközi-tenger délnyugati medencéjében 20, 21 fokig is felmelegszik a levegő. Az északabbi tájakat alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja, és északkeleten több helyen havazik is. Arrafelé tartja magát a hideg is; a balti államokban, Fehéroroszországban, Oroszország európai területén, valamint a Skandináv-félsziget északi harmadán többfelé -10 fok alatt marad a csúcsérték. Az Izland felett örvénylő ciklon sem sokat változtatta helyzetét, továbbra is enyhe levegőt szállít a kontinens északnyugati része fölé. A Brit-szigeteken, a Skandináv-félsziget délnyugati vidékein, Európa északnyugati partjainál felhős, szeles, időnként esős az idő. Csütörtök estig a Kárpát-medencére az említett ciklon nem lesz lényeges hatással, de a ciklon peremén a magasban melegebb levegő éri el térségünket.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
Eleinte sok lesz felettünk a felhő, majd éjszaka szakadozik, csökken nyugat felől a felhőzet. Csütörtökön már több órára is kisüthet a nap, de északnyugaton és az ország északkeleti harmadán lehetnek erősebben felhős körzetek. Az Északi-középhegység térségében éjszaka hószállingózás, gyenge havazás, esetleg ónos szitálás is kialakulhat, csütörtökön viszont már nem valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, holnap néhol meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul; a Dunántúlon lesz enyhébb az éjszaka, az Észak-Alföld, az Északi-középhegység nyugati felén pedig a havas, már tartósabban gyengébben felhős körzetekben erősebben lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 6 és 11, az ország északkeleti harmadán 1 és 5 fok között várható.

admin Rovatok:: , , , , Olvassa 14765 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás