Egyszerűsíti a vámkezelést az EU

Az Európai Bizottság egységes elektronikus rendszert hozott létre az árubehozatal egyszerűsítésére és könnyebb átláthatósága érdekében – közölte az uniós bizottság hétfőn.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a hétfőtől elérhető központi vámrendelkezési rendszer (CDS) könnyen kezelhető felületet biztosít az importőrök számára, akik mostantól az Európai Unióban mindenütt egységes módon érnek el 22 különböző vámigénylési típust.
Az új rendszer hatálybalépésével megszünteti a vámhatározatok benyújtására vonatkozó átmeneti szabályokat. A vállalkozásoknak hétfőtől kizárólag az elektronikus felület áll rendelkezésére adataik és kérelmeik felöltésére, a hatóságoknak pedig a döntések, engedélyezések és feladatok rögzítésére. A rendszert minden, több tagállamot érintő kérelem estében alkalmazni kell, de használható nemzeti hatáskörben is – közölték.
A korábbinál biztonságosabb rendszer lehetővé teszi, hogy az illetékes hivatalok egyidejűleg kezeljék a feltöltött adatokat, amelyek az unió területén bárhol lekérdezhetők lesznek valamennyi uniós vámhatóság által – tették hozzá.
Az Európai Unióban évente több mint 3 trillió euró értékű áru regisztrálását és adatainak kezelését könnyíti meg az új uniós vámkódex (UCC) részét képező rendszer, amely a 2016. május 1-jén hatályba lépett vámjogszabályokat megújító munka első eredménye – tették hozzá.

admin Rovatok:: , , Olvassa 14714 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728