BVOP: elfogták a Nagyfáról megszökött rabot

Elfogták azt a rabot szerdán, aki Nagyfáról – mezőgazdasági munkavégzés közben – szökött meg szeptember 20-án – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) csütörtökön az MTI-vel.

Tudatták, hogy szeptember 20-án egy másik szökött rabot is sikerült elfogni, aki még szeptember 12-én Győrből tűnt el.
A BVOP szerint nem éri meg megszökni, hiszen általában a rövid időn belül elfogják a rabokat, akik ezzel plusz börtönéveket kockáztatnak.
Felidézték, az egyik idén megszökött rabnak csupán 46 napja volt hátra a büntetéséből, amikor távozott, ő végül egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Egy másik elítélt, akinek 3 év volt hátra korábbi jogerős büntetéséből, a fogolyszökés miatt 2 év 6 hónap újabb börtönbüntetést kapott.
A BVOP szerint az elmúlt időszak szökéseinek hátterében az áll, hogy egyre több – börtönön kívüli – külső helyen végeznek munkát az elítéltek.
A büntetés-végrehajtási szervezet közel 1500 fogvatartottat foglalkoztat napi szinten külső gazdálkodó szervezettel kötött szerződés keretében. Külső munkát kizárólag olyan rabok végezhetnek, akik kisebb súlyú bűncselekmény miatt töltik szabadságvesztés büntetésüket – tették hozzá.
A korábbi években történt esetek vizsgálatakor bebizonyosodott, hogy az elkövető fogvatartottak mindig valamilyen személyes körülményben, családi állapotban beállt negatív változás miatt hozták meg döntésüket, amellyel újabb szabadságvesztés kiszabását kockáztatják a fogolyszökés miatt.
Összesítésük szerint az elmúlt öt évben tizenhárman szöktek meg, ami nagyon alacsony szám a 18 ezer fős fogvatartotti létszámhoz viszonyítva.

 

admin Rovatok:: , Olvassa 14963 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. március
h k s c p s v
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031