Átadták az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját Győrben

Ismét használhatják az autósok az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) pénteken az MTI-t.

A beruházás célja az volt, hogy az érintett szakaszon gyorsabb legyen az áthaladás, biztonságosabb az autópályára való fel- és lehajtás, valamint a bevezető szakasz közlekedése is.
A fejlesztés során egy kilométer hosszan a meglévő kétszer egy sávos útból kétszer két sávos út készült fizikai elválasztással. Az autópálya és a 83-as út keresztezésénél és a Mérföldkő utcánál található csomópontokat úgynevezett turbó körforgalomú csomóponttá építették át.
Az autópálya Mosonmagyaróvár felőli lehajtójánál közvetlen ág épült ki Pápa felé, s a sztráda hídja alatt a 83-as utat a kapacitás növelés érdekében kétszer két sávra szélesítették ki.
A harmadik körforgalom építése jövő márciusban kezdődik, ahogy a közvilágítás építésének befejezése is akkorra várható a teljes szakaszon. Akkor további forgalom korlátozásokra, terelésre, de akár az autópálya csomópont ismételt, rövid idejű lezárására is lehet még számítani.
A közlemény idézi Kara Ákost, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, aki az átadón elmondta, hogy a 83-as út győri bevezető szakaszának átépítésére a kormány nettó 1,4 milliárd forintot biztosított.

 

admin Rovatok:: , , , , Olvassa 14933 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás