Romániában továbbra is közlekedési gondokat okoz a hófúvás és az extrém hideg

Továbbra is közlekedési gondokat okoz Románia délkeleti részén az erős szél és a rendkívül hideg idő. Szerdán újabb hófúvásra figyelmeztető riasztás lépett hatályba az ország hét megyéjében, és továbbra is érvényben van a hét elején kiadott fagyriadó.

Szerdán még mindig havazott a Fekete-tenger partján lévő dobrudzsai megyékben, valamint a fővárost a tengerparttól elválasztó Baragan-síkságon, ahol az óránkénti 50 kilométeres sebességet meghaladó szél hóátfúvásokat okoz, ellehetetlenítve az utak és vasúti pályák megtisztítását.
Továbbra is le van zárva a fővárost a tengerparttal összekötő A2-es, valamint a Konstancát elkerülő A4-es autópálya, valamint 14 főút és 47 megyei út Konstanca, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Teleorman, Vrancea, Dolj és Olt megyében.
A román állami vasúttársaság 107 járatot törtölt, de a közlekedő járatok is jelentős késéseket halmoznak fel. Az erős szél miatt az ország mind a négy tengeri kikötőjét bezárták.
Harmadik napja szünetel a tanítás az ország délkeleti megyéiben és a fővárosban. Bukarest több mint 400 iskolájában Gabriela Firea főpolgármester egész hétre meghosszabbította a tanítási szünetet.
A katasztrófavédelem egységei a héten 450 bajba jutott embert mentett ki a hó fogságából, és több mint ötven esetben segítettek a mentősöknek kórházba szállítani a beteg vagy kezelésre szoruló embereket.
Románia 28 déli, keleti és központi megyéjében csütörtökig fagyriadó van érvényben: éjszakánként a hőmérséklet a legtöbb helyen mínusz 20 Celsius fok közelébe vagy alá süllyed, de a nappali csúcshőmérséklet sem emelkedik mínusz 8 fok fölé.
A hideg idő miatt nagyon megnőtt a gázfogyasztás Romániában. A gázvezeték-hálózatot kezelő állami vállalat, a Transgaz közlése szerint a rendszerben található gázmennyiség szerda reggel alig haladta meg a kritikusnak tekintett 33 millió köbmétert, miközben a 38 és 44 millió köbméter közötti értékeket tekintik normálisnak. A Transgaz mindazonáltal arról biztosította a közvéleményt, hogy az ország gázellátása nincs veszélyben.

 

admin Rovatok:: , , , Olvassa 14909 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. március
h k s c p s v
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031