Változatos adventi programok Szegeden

Változatos adventi programokkal várják a szegedieket és a városba érkező vendégeket a következő egy hónapban a csongrádi megyeszékhelyen.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényeket bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a karácsonyi hetek jóval több mint egy hagyományos adventi vásár, rengeteg kisebb-nagyobb rendezvény, új programelem teszi emlékezetessé mindenki számára.
A szegedi Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézművesvásárt, a rendezvény pedig az évek során a helyeik és a turisták kedvelt találkozóhelyévé vált. Hatvan kézműves kínálja majd portékáit, de a kulináris élvezetekre vágyók is megtalálják majd számításukat. A nyitó hétvégén jégszobrászok dolgoznak a téren, december első és harmadik hétvégéjén fénnyel festik át a Dómot, és egy csokimanufaktúra is a templom elé költözik majd.
A téren több száz méteres útvesztő épült föl szalmabálákból. A Mesés Kastély idén Bogyó és Babóca-kiállításnak ad helyet, az ország egyik legnagyobb adventi koszorúján pedig minden vasárnap este jeles személyiségek – elsőként Botka László polgármester és Kondé Lajos püspöki helynök – gyújtják meg a gyertyákat.
A Dugonics tér a meghitt beszélgetések helyszínéül szolgál majd. A Széchenyi téren hagyományosan az ajándékokat keresők kedvébe igyekeznek járni, és koncerteket, virtuális télisport-bajnokságot, kézműves-foglalkozásokat is rendeznek itt.
A rendezvénysorozathoz jótékonysági kezdeményezések is kapcsolódnak, idén azoknak szerveznek gyűjtést, akik kénytelenek az utcán tölteni az ünnepeket. Elsősorban meleg ruházatot – sálat, sapkát, kesztyűt – várnak, de szívesen fogadnak más, szívből jövő ajándékokat is. Hétvégente a Széchenyi téren az idén 25 éves Szeged Újszülött Életmentő Alapítvány gyűjt működését segítő adományokat.
A város ünnepi kivilágítása péntek estétől egészen január harmadik hetéig látható majd, idén új, a fák törzsét és koronáját díszítő fényfüzér-rendszerrel bővült a Tisza Lajos körúton.

 

admin Rovatok:: , , Olvassa 14714 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728