Nyárzáró kastélylátogatás lesz a kiscelli kastélyban

Nyárzáró kastélylátogatást szerveznek szeptember 9-én a kiscelli kastélyban, ahol épületsétákon és tárlatvezetéseken keresztül mutatják be, miként lett barokk kolostorból kastély és bútorraktár a hírhedt Mágnes Elza hétvégi budoárja, majd hogy alakult át az épület később a főváros múzeumává.

A látogatók vezetéseken járhatják be az épületet, megismerhetik a kastély titkait muzeológusok vezetésével, este pedig a belső udvarban levetítik a Mágnás Elzáról készült Félvilág című filmet Kovács Patríciával, Kulka Jánossal és Gryllus Dorkával a főszerepben. A vetítés előtt Gryllus Dorkával, a Mágnás Elza komornáját játszó színésznővel lesz beszélgetés – olvasható a múzeum MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.
A program délelőtt tárlatvezetéssel indul a Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában című állandó kiállításban, délután pedig épületsétára és zseblámpás kriptatúrára várják az érdeklődőket.
Képzőművészeti tárlatvezetés lesz a Hajnal János – Budapest-Róma című, szeptember 10-én záruló időszaki kiállításban is, majd az egykori Schmidt-parkban lehet vezetett túrán részt venni.
A Különutak – Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció című kiállításban késő délután indul tárlatvezetés, amelyen Karl-Heinz Adler geometrikus épületplasztikáiból kiindulva megtudhatják az érdeklődők, hogy az 1970-es, 1980-as években a magyarországi középületeken milyen módon jelenhetett meg az autonóm művészetként egyébként elutasított geometrikus absztrakció.
Este még egy alkalommal lesz Mágnás Elza- és Schmidt Miksa-épületséta és zseblámpás kriptatúra, ezt követi a beszélgetés Gryllus Dorkával, majd a Félvilág vetítésével zárul a rendezvény.

 

admin Rovatok:: , Olvassa 14724 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728