Madárijesztő találkozót tartanak Mohácson

Mohácsi kötődésű művészek ötlete alapján vasárnap tartják meg a harmadik Szabadtéri Madárijesztő Találkozót a Duna-parti város Szőlőhegy elnevezésű településrészén – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A különleges kezdeményezés célja a madárijesztő-készítés hagyományának folytatása és újraértelmezése, illetve a téma művészi feldolgozása.
A programot beharangozó – a szervező Tatai Tibor grafikus és Sándor Miklós festőművész által jegyzett – közlemény szerint a környéken régen jellemzően hangot adó, szélkereplő madárijesztőket készítettek a szőlősgazdák termésük védelmében.
A tradicionális formájú és anyaghasználatú madárijesztők mellett a mai kor anyagait és hulladék tárgyait is felhasználják a találkozón résztvevő alkotók – írták.
A madárijesztőket vasárnaptól a szabadban mutatják be egy hónapon keresztül a mohácsi Szőlőhegyen. A szabadtéri tárlatot a helyszínen vasárnap egynapos kamara-kiállítás is kíséri, amelyen a résztvevő alkotók válogatott munkái lesznek láthatóak.
Az írásos összegzés szerint az idei találkozó fő látványosságának ígérkezik az az öreg Lada személyautó, amelyet színes, hulladékfonalakból kézzel horgolt “ruhába” öltöztetnek majd. Kitértek arra is, hogy a helyi szőlősgazdák idén is választhatnak az alkotásokból, hogy saját kertjükben helyezzék el azokat.
Sárkics Eszter szervező az MTI érdeklődésére elmondta: a tavalyi találkozón több mint 30 madárijesztő készült és idén is hasonló mennyiségű alkotásra számítanak. Több diákcsoport is bejelentkezett, akik kész alkotásaikkal érkeznek – tette hozzá.

 

admin Rovatok:: , , Olvassa 14724 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728