Bukarestben és Brassóban ad koncertet a Muzsikás együttes az Enescu-fesztivál keretében

Bukarestben és Brassóban ad koncertet a Muzsikás együttes a George Enescu nemzetközi komolyzenei fesztiválon, ahol a Bartók Bélát ihlető magyar és román népzenét szólaltatja meg – közölte a Balassi Intézet bukaresti központja.

A több mint 40 éves együttes először pénteken Brassóban lép fel a Tanácstérnek nevezett főtéren a fesztivál vidéki programsorozatában. A Bartók Béla által a Román népi táncok című művében feldolgozott román népi táncokat eredeti formában szólaltatják meg, majd a Brassói Filharmónia zenekara Cristian Orosanu vezényletével Bartók zenekari művét játssza el. Ezt követően elhangzik George Enescu első rapszódiája zenekari előadásban, illetve az Enescut ihlető műdalok. A koncert második felében a Muzsikás és meghívott vendégművésze, Kacsó Hanga ad önálló koncertet.
Szombaton a Muzsikás Bukarestben, a Román Nemzeti Parasztmúzeum Horia Bernea-termében lép fel a Bartók Bélát ihlető magyar és román népzenét magában foglaló műsorával.
A Balassi Intézet bukaresti központja az idén két eseménnyel partnere a George Enescu Fesztiválnak. A Muzsikás koncertjei mellett a programban szerepel a Bartók gyerekkorát felidéző zenés gyermekelőadás is, amelyet a bukaresti Odeon Színház visz színre szeptember 16-án és 17-én. A zenés produkciót március óta játsszák nagy sikerrel a román fővárosban és más romániai városokban.
Az Enescu-fesztivál Románia és a térség egyik legnagyobb klasszikus zenei nemzetközi fesztiválja, amely szeptember 2. és 24. között számos világhírű előadóművészt, zenekart és karmestert vonultat fel.

 

admin Rovatok:: , , , Olvassa 14737 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728