Ajándékkészítő foglalkozások és tárlatvezetések a Kiscelli Múzeumban

Pop-up kiállítás és tárlatvezetés, lámpakészítő workshop, világítós bábszínház és zseblámpás kriptatúra is szerepel a Kiscelli Múzeum vasárnapi, az adventi időszakhoz is kapcsolódó programjai között.

A Fashion revolution – Csodák a gardróbból című pop-up kiállítással indul délelőtt a vasárnapi program, amelyen Horn Enikő divattervező családjának emlékei a 20. század divatváltozásait mutatják be a szecessziótól a forrónadrágig. Az Enihorn néven alkotó divattervező által a Kiscelli Múzeumnak adományozott kollekció a Make Something Week keretében egy pop-up kiállításon példát mutat a ruha-újrahasznosítás igényes lehetőségeire is – olvasható a kiállítótér MTI-hez eljuttatott közleményében.
A tárlatvezetéshez kapcsolódva Szatmári Judit Anna, a múzeum textilgyűjteményének vezetője Horn Enikő tervezővel és a Fashion Revolution képviselőjével, Szentesi Rékával is beszélget, délután pedig Divat a művészetben címmel divattörténeti tárlatvezetés lesz a Kiscelli Múzeum állandó gyűjteményében.
A délutáni programok lámpatervező foglalkozással folytatódnak a LÁMPA! Egy design ikon a kortárs művészet fényben című kiállításhoz kapcsolódva, de lehetőség lesz karácsonyi ajándékdobozok készítésére is.
Müchen-Párizs-Budapest címmel tárlatvezetésre is várják az érdeklődőket a Fővárosi Képtár állandó gyűjteményében, majd zseblámpás kriptatúrát és épületsétát tartanak, a napot pedig a Ledpuppets Fény-báb-színházi produkciója zárja a múzeum templomterében.

 

admin Rovatok:: , Olvassa 14714 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728