Ötmillió forint összdíjazása lesz az Ultiliga-kártyaversenynek

Ötmillió forint összdíjazása lesz az Ultiliga elnevezésű kártyaverseny-sorozatnak, amely a tavaszi selejtezőkkel veszi kezdetét és június 8-ig tart.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Werner Tamás, az Ultiliga Kártya Klub Egyesület elnöke elmondta: a verseny két fő részből áll. A selejtezőket Magyarország 25 legnagyobb városában április 14. és május 13. között rendezik meg, míg jövő szombattól április 11-ig 30 internetes kvalifikációs versenyre kerül sor. Egy játékos több versenyen is elindulhat.
“A két selejtezőről összesen 107 versenyző jut a budapesti döntőbe, amely június 3-án kezdődik, és hat napig tart” – közölte Werner. Hozzátette: a nevezés ingyenes, az ötmillió forintot a legjobb kilenc játékos között osztják szét, a győztes ráadásként aranygyűrűt kap.
Werner emlékeztetett rá: az ulti magyar találmány, az 1940-es években egy másik kártyajátékból fejlődött ki. Legnagyobb népszerűségét a ’60-as és a ’70-es években érte el, amikor a Városligetben hétvégenként 300-400 ember játszott, de kisebb parkokban és kocsmákban is rendszeres volt az ultizók jelenléte.
“Azon dolgozunk, hogy ez ismét így legyen, és baráti társaságok számára a beszélgetés mellett kellemes időtöltést biztosítson” – hangsúlyozta az Ultiliga egyesület elnöke.
A versenyeket az egyesület rendezi, internetes partnere pedig az ultistars.hu. A regisztrációról, pontos időpontokról és egyéb információkról utóbbi honlapon, illetve az ultiliga.hu oldalon tudnak tájékozódni az érdeklődők.
“Az interneten szerdánként és szombatonként kora este indulnak el a versenyek, amelyek két órán keresztül tartanak” – említette meg Prorok Márton, az Ultistars tulajdonosa. Kiemelte: mivel az interneten gyors a leosztás, két óra alatt több mint száz partit is lejátszhatnak, ami egyébként akár nyolc órán keresztül is tart.
Prorok hozzátette: az interneten 1500-2000 aktív játékos van, és az 1956-ban az országot elhagyó magyarok Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Kanadából és Svédországból is szívesen játsszák az ultit. Miként az egyetemisták is, akik körében ismét egyre népszerűbb a játék.

 

admin Rovatok:: , Olvassa 14945 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás