Erős mezőnyben lett dobogós az U23-as birkózó-vb-n Szilvássy és Fritsch

Roppant erős mezőnyben sikerült arany-, illetve ezüstérmet szereznie Szilvássy Eriknek és Fritsch Róbertnek a múlt héten Bydgoszczban, ahol a birkózás történetének első U23-as világbajnokságát rendezték meg.

A magyar küldöttség két dobogósa az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn beszélt a vb tapasztalatairól, megjegyezve, hogy mindkettejük súlycsoportjában szerepeltek felnőtt Európa-bajnoki és világbajnoki érmesek.
“Öt meccset kellett birkóznom, s már a másodikon szétnyílt a szemöldököm, ami később egyre rosszabb lett” – érzékeltette a kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában világbajnok Szilvássy a viadal keménységét, hozzátéve, hogy a győzelemmel jól zárta az évet, és ez önbizalmat ad neki a jövőre.
A 71 kilogrammban birkózó, szintén kötöttfogású Fritsch egészen a fináléig magabiztosan menetelt, többek között orosz és török riválisát is fölényesen verve, ám a döntőben nem bírt a moldovaiak felnőtt vb-másodikjával, Daniel Cataragával.
“A moldáv fiú nagyon kemény, ráadásul alacsonyan van a súlypontja, márpedig ilyen birkózóval még nem nagyon mérkőztem” – mondta a Szilvássyhoz hasonlóan a Pénzügyőrben sportoló Fritsch.
Az U23-as sikerek után a versenyszezon lezárult az idei évre, ám sok pihenőjük nem lesz Szilvássyéknak.
“Verseny már nem lesz, csak az alapozás kezdődik decemberben, ami tulajdonképpen minden versenynél rosszabb” – jegyezte meg Fritsch.
A kötöttfogás szabályai az elmúlt években folyamatosan változtak, s 2018-tól ismét újakat vezetnek be. A két tehetséges magyar birkózó egyöntetűen úgy látja, hogy a térdelőhelyzet visszahozása jót tehet a fogásnemnek, viszont remélik, hogy a módosítások most legalább két olimpiai ciklusig kitartanak, hogy a nézők is megszokhassák és megérthessék azokat.
A jövő év kiemelt eseménye a felnőtt világbajnokság lesz Budapesten, ám Szilvássynak és Fritschnek is nagy bravúrt kellene bemutatnia az induláshoz, ugyanis előbbinek a súlyában a kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor, utóbbiéban pedig a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint az első számú ember.

 

admin Rovatok:: , , , Olvassa 14737 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728