A klubelnök a boszorkányokat okolja a Benevento rossz szerepléséért

A sereghajtó Benevento elnöke a boszorkányokat okolja az olasz labdarúgó-bajnokságban újonc csapat rossz szerepléséért.

“A problémák azokból a káros hatásokból erednek, melyeket mindig is emlegetnek a városunkkal kapcsolatban. Igen, a boszorkányokról beszélek. Babonás vagyok” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilapban Oreste Vigorito.
A Benevento a Serie A mezőnyében egyedüliként továbbra is pont nélkül áll, vasárnap pedig beállított egy negatív európai rekordot, ugyanis 12 vereséggel eddig csupán egyetlen csapat kezdett: az angol élvonal 1930/31-es idényében a Manchester United.
Vigorito arra utalt, hogy a települést a boszorkányok városaként szokták emlegetni. Az ősi legenda szerint a lakók úgy védekeztek ellenük, hogy seprűket vagy sót hagytak elalvás előtt a házuk küszöbén. Ezzel arra kényszerítették a boszorkányokat – akik csak éjjel jelentek meg -, hogy megszámolják a seprűk szálait vagy a sószemeket, mielőtt belépnek, de napkelte előtt ez lehetetlen volt.
A klub címerében a mai napig látható egy seprűnyélen repülő boszorkány. A települést eredetileg Maleventumnak nevezték, aminek a jelentése: “rossz események helyszíne”. Amikor a rómaiak időszámításunk előtt 268-ban elfoglalták a területet, Beneventumnak nevezték át.
A klubelnök elmondta, bár még mindig pont nélkül állnak, nagyon sok dicséretet kapnak.
“A Juventust védekezni látni olyan volt, mint egy erkölcsi győzelem” – utalt a legutóbbi meccsükre, melyet egygólos vezetés után 2-1-re veszítettek el a címvédő torinóiak otthonában. “Remélem, a Sassuolo ellen már a valódi siker is a miénk lesz. Egy biztos, bennmaradunk a Serie A-ban, mert nem adjuk fel”.

 

admin Rovatok:: , , Olvassa 14963 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. március
h k s c p s v
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031