Elfogták a pécsi trafikrablás-sorozat elkövetőjét

Elfogták szerdán a nyáron Pécsett történt négy fegyveres trafikrablás elkövetőjét, a 32 éves pécsi férfi beismerő vallomást tett – jelentette be csütörtökön a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Fellegi Norbert sajtótájékoztatón közölte: a júniusban, júliusban, illetve az augusztus elején és közepén történt rablások felderítésére tíz főből álló nyomozócsoportot hoztak létre. Az eljárásba a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is bekapcsolódtak.
A rendőr ezredes az elfogás körülményeire térve elmondta: szerda este az elkövető egy Tüzér utcai dohányboltot akart kirabolni, ahol a rendőrök csapdát állítottak a számára, amibe “belesétált”. Ezt követően fogták el az utcán a férfit.
Bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását; a nyomravezetőnek felajánlott 500 ezer forintos díjra vonatkozó felhívást csütörtökön visszavonták.
Fellegi Norbert ismertetése szerint a korábban buszvezetőként is dolgozó “félhajléktalan”, büntetlen előéletű Sz. Barnabás részletes és feltáró jellegű beismerő vallomást tett. A bűncselekmény indítékai között említette, hogy “elindult a lejtőn”, megélhetése nem volt biztosított, illetve drog- és gyógyszerfüggőségét is megnevezte.
Fellegi Norbert kiemelte, hogy a férfi a rablásokat a “valódihoz megközelítően hasonlító” játék pisztollyal követte el.
A rendőrség négy rendbeli fegyveres rablással gyanúsítja a férfit, akit szerdai rablási kísérlettel is meg fognak gyanúsítani – jelezte főkapitány-helyettes, aki szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok egyértelműen elegendőek lesznek a bűnösség megállapításához.
Újságírói kérdésre Fellegi Norbert közölte: a férfi a rablások során 60 és 300 ezer forint közötti összegeket zsákmányolt.
A BMRFK a police.hu oldalon a rablásokról és az elfogásról készült videókat is közzétette.

 

admin Rovatok:: , , , Olvassa 14724 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728