Vihar – Csaknem kétszázezren maradtak áram nélkül Szlovákiában

Csaknem kétszázezren maradtak  áram  nélkül vasárnap Szlovákiában az országon átvonult rendkívül erős szélvihar következtében, amely országszerte okozott károkat – jelentette hétfőn a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.

A villanyvezetékeket, a házak tetőszerkezeteit megrongáló, sok helyütt fákat is kidöntő erős szél következményeinek elhárítására több, mint nyolcszáz tűzoltót kellett mozgósítani, ők közel ötszáz helyszínre szálltak ki. A szélvihar a legtöbb problémát az ország nyugati részében, a nyitrai, trencséni, pozsonyi és nagyszombati megyékben okozta, utóbbiakban több, mint háromszáz helyszínen kellett károkat elhárítaniuk a tűzoltóknak.
A villanyáram-ellátás kiesése leginkább Pozsony, Trencsén és Nagyszombat környékén okozott gondokat, ezekben a régiókban még hétfőn reggel is hatezer háztartás volt áram nélkül. A vezetékrendszerben keletkezett – többnyire kidőlt fák okozta – károk elhárítása még jelenleg is folyamatban van, a szolgáltató jelentése szerint az érintett területeken teljesen ma estére állhat helyre a rendszer.
A vihar nem kerülte el az ország hegyi térségeit sem, jelentős károkról ugyan ezekből a térségekből nem érkeztek jelentések, de a helyenként az utakat elzáró, kidőlt fák miatt voltak forgalmi fennakadások. Ezen felül, a vihart megelőzően illetve azzal egy időben a Magas Tátrában leesett, mintegy fél méternyi friss száraz hó miatt lokálisan közepes szintű lavinaveszéllyel kell számolni. A hegyi-mentők szerint az ország többi hegyi térségében, az Alacsony Tátrában, illetve a Fátrában csak 15 centiméternyi hó hullott és a lavinaveszély egyelőre alacsony.

 

admin Rovatok:: , , Olvassa 14896 articles by
Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. március
h k s c p s v
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031