Nehézkesen zajlik a közlekedés Románia déli részén a téli időjárás miatt

Románia déli és keleti részén nehézkesen zajlik a közlekedés a téli időjárási viszonyok miatt.

Hétfő hajnaltól narancssárga jelzésű fagyriadó van érvényben, hiszen a február végi időszakhoz képest szokatlan hideget mérnek, helyenként mínusz 20 Celsius fok alá csökkent a hőmérséklet. Hétfőn reggel a székelyföldi Gyergyóalfaluban mérték a leghidegebbet egész Romániában, ott a hőmérséklet mínusz 22 Celsius fokra süllyedt.
A román vasúttársaság 37 járatot volt kénytelen törölni az ország déli részén, ezek többsége személyvonat, de a Bukarest és Konstanca, valamint a Nagyszeben és Craiova közötti járatokat is törölték. A vasúttársaság közlése szerint ez mintegy 4 százalékát jelenti a CFR által működtetett 1200 járatnak.
Teleorman megyében lezártak néhány országutat, hogy eltakarítsák a lehullt havat, az útügyi társaság arra figyelmeztette a gépkocsivezetőket, hogy csak akkor induljanak útnak, ha halaszthatatlan dolguk akad. Bizonyos utakon forgalomkorlátozást vezettek be, így tilos közlekedni a 3,5 tonnánál nagyobb járművekkel.
Romániában bezárták a kikötőket az erős szél miatt. Bukarestben a szél 15-16 kilométer/órás sebességgel fúj, emiatt az emberi szervezet által érzett hőmérséklet mínusz 17 Celsius fokra is csökkenhet.
Hétfőn és kedden felfüggesztették az oktatást Románia hat déli megyéjében és Bukarestben.
A meteorológiai intézet hétfőn kora délután újabb figyelmeztetést adott ki, e szerint a következő órákban erősödni fog a havazás Románia déli és keleti részén, a hófúvás várhatóan még jobban megnehezíti a közlekedést. Hétfő estétől számítanak kiadósabb havazásra, így kedden reggel a hóréteg vastagsága elérheti a 15-30 centimétert.

 

Szóljon hozzá Ön is!

Hozzászólás küldése

A hozzászóláshozbe kell jelentkeznie.

Közlekedési hírek

Házunk tája

Pihenőidőre ajánljuk

Sport hírek

Wáberer Esély Egészségbiztosítás

Szabadidőre ajánljuk

Már Facebook-on is ott vagyunk

Hírnaptár

2018. március
h k s c p s v
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031